
150+
michelinských ocenění
s řešením Halton
90%
zákazníku stojí na řešení
fast food od Halton
Reference shromážděné v tomto oddíle jsou svědectvím dosažených úspěchů společnosti Halton a současně zhmotněním vášně, která vytváří rozdíl mezi běžným a špičkovým řešením. Nechte se inspirovat.
HOTEL W PRAGUE – GRANDHOTEL EVROPA
Praha, Česká republika
Snad každý Čech zná krásnou budovu „Grandhotel Evropa“ na Václavském náměstí v Praze, nyní „Hotel W Prague“ skupiny Marriott. Původní novorenesanční budova z roku 1872 byla později nahrazena secesní novostavbou z let 1904–1905, v roce 1958 byla prohlášena chráněnou kulturní památkou. Své jediné autorské čtení v Praze tu v roce 1912 pořádal Franz Kafka, v roce 1996 se zde natáčel film Mission: Impossible a v roce 2011 český film Muži v naději. Na vedlejších snímcích můžete vidět show kuchyni v nově zrekonstruované budově z roku 2024, digestoře Halton s indukčním systémem Capture Jet™, UV-C systémem CaptureRay™, technologií vodní mlhy, hasicím systémem Ansul R-102 a vzdáleným připojením Halton Connect.



LAURIN & KLEMENT KAMPUS ŠKODA AUTO
Mladá Boleslav, Česká republika
Hlavní sídlo automobilky Škoda, „Laurin & Klement
Kampus“, je novou dominantou Mladé Boleslavi. Nová
centrála Škody Auto o celkové ploše 44 000 m2 je
tvořena objektem se čtyřmi bloky ve tvaru písmene L a
je prošpikována chytrými technologiemi. Stejně tak je
tomu i v případě větrání kuchyňských prostor, pro
které byla zvolena technologie Halton – kombinace
větracích stropů a digestoří, vybavených UV-C
technologií CaptureRay™, úsporným systémem
s proměnným průtokem vzduchu M.A.R.V.E.L. ™,
osvětlovacím systémem Halton Skyline a systémem
vzdáleného monitoringu a správy Halton Connect.
Uvedené technologie byly doplněny automatickým
systémem pro potlačování požáru Ansul R-102.



KANTÝNA CHRUDIM
Chrudim, Česká republika
Firma Halton je v povědomí mnoha osob spojena hlavně se špičkovými restauracemi, luxusními hotely a podobnými aplikacemi. Dodávka prvků pro větrání standardní kantýny v Chrudimi je důkazem toho, že uplatnění výrobků Halton má širší záběr. Zde byly použity digestoře s technologií Capture Jet™ a osvětlením Halton HCL, některé s integrovaným přívodem čerstvého větracího vzduchu v čelním panelu. Doplňkový vzduch je přiváděn pomocí přiznaných stropních velkoplošných vyústí.



HOTEL ANDAZ
Praha, Česká republika
Špičkové hotely mají nadstandardní požadavky na větrací zařízení kuchyňských provozů. V tomto projektu byla ve show kuchyni instalována skutečná digestoř budoucnosti, zahrnující celou řadu inovativních technologií: dvouřadý indukční systém, UV-C systém, VAV systém M.A.R.V.E.L, systém vodní mlhy, systém automatického vodního mytí, integrovaný hasicí systém Ansul Piranha se dvěma hasivy. Samozřejmostí je LED osvětlení. Závěrečnou nadstavbou je dálkový monitoring funkcí digestoře v show kuchyni i VAV/UV digestoří v hlavní varně z kanceláří PEKA-HALTON.



KUNSTHALLE PRAHA
Praha, Česká republika
Z bývalé trafostanice z roku 1932 na pražském Klárově se po mnohaleté přestavbě stala výjimečná galerie moderního a současného umění, která hodlá propojovat českou a zahraniční uměleckou scénu. Nabízí rozsáhlé galerijní prostory, obchod, kavárnu a bistro. Pro větrání kuchyňského provozu byly zvoleny výrobky Halton – digestoře Capture Jet™ a nezávislé velkoplošné výustě.



DA PIETRO GRILL
Plzeň, Česká republika
Velmi specifický kuchyňský spotřebič volá po velmi specifickém řešení! V celé řadě restaurací byla zvolena kombinace technologií Halton Capture Jet™ a studené vodní mlhy Cold Mist jako nejlepší řešení pro zachycení zplodin a zajištění bezpečnosti při spalování dřeva ve vnitřních prostorách.
Da Pietr Grill, Brasileiro Praha, Čestr Praha, Rio Grande Bratislava, Kantýna Praha, Grils Praha.



ČSOB HHQ
Hradec Králové, Česká republika
Na základě konzultací mezi investorem a projekčním týmem došlo k rozhodnutí použít uzavřený větrací podhled ve výdeji s minutkovou kuchyní a digestoře ve varně. Jak podhled, tak digestoře jsou vybaveny technologiemi Capture Jet™, Capture Ray™ UV-C a osvětlovacím systémem Halton Skyline na bázi LED. Integrovaná nouzová svítidla jsou v tomto projektu napojena na centrální bateriový systém. Přívody čerstvého vzduchu jsou zajištěny velkoplošnými vyústmi instalovanými v podhledu anebo integrovanými v čelních panelech digestoří. Řídicí systém vybaven dálkovým přístupem.



STAGES HOTEL
Praha, Česká republika
Show kuchyň, hlavní varna i myčky byly vybaveny digestořemi Halton, přičemž digestoře pro odloučení mastných par jsou vybaveny systémy Capture Jet™. Ve sběrném potrubí od skupin digestoří jsou instalovány potrubní UV-C jednotky Reactaway se vzdáleným ovládáním. Výzvou na tomto projektu bylo „skrytí“ jinak běžně viditelných základních jednotek zabudovaných systémů pro potlačování požáru Ansul R-102. Základní komponenty těchto systémů byly instalovány do atypických nerezových boxů, které jsou součástí digestoří.



ČSOB KAMPUS NHQ 2020
Praha, Česká republika
Nerezový, uzavřený větrací podhled Capture Jet™ KCJ-UV v části výdeje a přípravy minutek, doplněný o proudový odsávací systém JES UV. Pokrokový osvětlovací systém Halton Skyline se dvěma typy svítidel zajišťuje nadstandardní osvětlení, kde bodová svítidla přisvětlují nejdůležitější zóny. Větší část podhledu je tvořena kovovými pasivními panely s nejrůznějšími integrovanými prvky (sprinklery, kouřové detektory, reproduktory, …) a přívodními zaplavovacími vyústím. Součástí osvětlení Halton Skyline LED jsou i bateriová nouzová svítidla. Výsledkem celého architektonického řešení není běžná firemní kantýna pro uspěchaný oběd, ale příjemný prostor pro posezení nebo jednání.



ČERVENÝ JELEN
Praha, Česká republika
Příprava pokrmů na grilu s otevřeným ohněm s sebou nese celou řadu rizik. Řešení v této výjimečné restauraci zahrnuje Capture Jet digestoř se studenou vodní mlhou, automatickým mytím tukových odlučovačů a integrovaným hasicím systémem Ansul Piranha se dvěma hasivy. Součástí řešení je i ozónový generátor vyvinutý pro restaurační provozy. Ve varně instalovány základní modely z nabídky Halton.



ČSOB KAMPUS NHQ 2019
Praha, Česká republika
Pro rekonstrukci výdejové části kantýny po cca 10 letech provozu byl zvolen větrací podhled KCJ-UV Skyline. Uzavřený typ podhledu spolu s integrovaným UV-C systémem snižuje požární riziko na minimum a posouvá hranice běžné úrovně hygieny. Svislá vzduchová clona systému Capture Jet™ zabraňuje úniku zápachů z prostoru přípravy jídel do zóny pro zákazníky. Pro maximální snížení rizika šíření zápachu z minutkové části byly instalovány dva proudové odsávací systémy JES UV. Odvětrání teplého bufetu bylo na přání zákazníka vyřešeno atypickým závěsným designovým prvkem.



O2 UNIVERSUM
Praha, Česká republika
Proudové odsávací systémy JES v prostorách minutkových jídel zajišťují perfektní zachycení zplodin a zabránění šíření zápachů do prostor pro zákazníky. Přívod čerstvého vzduchu zajišťuje atypická rohová digestoř s integrovanou velkoplošnou vyústí. V dalších prostorách instalováno cca 40 modulů nejrůznějších typů digestoří: s dvouřadým indukčním systémem Capture Jet™, digestoře pro myčky nebo specifické zadní digestoře pro fritézy.


